Escapade onder geliefden , « Elopement » of « Fugue amoureuse * »

Zoveel manieren om  te bewoorden dat  geliefden ook de wens kunnen hebben om er even onderuit te knijpen en hun verbintenis in alle intimiteit te vieren.

Interessant is wel dat naargelang de taal waarin het uitgedrukt wordt, we ook iets leren over de gewoontes of cultuur van het land. In het Nederlands bestaat er etymologisch gezien ook het werkwoord « schaken » van een geliefde, wat we tegenwoordig een ongelukkige term vinden voor het uitdrukken van de wens van beide geliefden om zich te verbinden ergens op een plekje verweg van iedereen. . . In vroegere tijden werd de geliefde geschaakt door haar minnaar indien zij de moed niet had om haar wens aan de familie bekend te maken, uit schrik voor

« represailles » wellicht,  of afkeuring op zijn minst. Een « fugue amoureuse » in het Frans is oorspronkelijk en  letterlijk vertaald de vlucht van een verliefd stel om zich op een door de familie onbekende plaats te huwen.

Wij kiezen voor de term « escapade onder geliefden » hoewel deze escapade ook veelal tegenwoordig plaats vindt met enkele familieleden en echte vrienden.

In elk geval, het wordt een geliefkoosde traditie dat Engelsen en Amerikanen naar Frankrijk overvliegen om hun huwelijksceremonie op een idyllisch plekje te vieren, wat zij dan weer « elopement » noemen. 

Maar ook Vlamingen en Nederlanders hebben die smaak te pakken.

Het kan op zovele manieren : alleen onder geliefden, mét familie en enkele vrienden, in een romantisch plaatsje of in een prachtig park in Parijs.

 

Wij werken samen met partners (wedding planners en hotels) die jullie originele plekjes uitkiezen in de hoofdstad die het ons toelaten om jullie huwelijksplechtigheid in alle kalmte en discretie te laten doorgaan en soms naar wens een typisch Parijs restaurantje à la carte als afsluiter. 

Sommigen verkiezen dan weer de Côte d’Azur of de Atlantische Oceaan in Biarritz, maar in onze streek van Zuid-Bourgogne kennen zij prachtige kastelen, parken en wijngaarden of rond een meer in een bos om Uw ceremonie te laten doorgaan op een originele manier.

Of dichterbij zoals Gent en Brugge of Antwerpen die zich heel goed lenen om dergelijke gelukkige gebeurtenis te vieren.

Denk eraan om onze suggesties en locaties te vragen, en we stellen jullie onze partners voor die voor jullie een prijsofferte opmaken.

* copyright E. Florquin du terme "Fugue amoureuse" pour la traduction du mot Elopement